دوشنبه 19 شهریور 1403
تاریخ انتشار : 15 خرداد 1401 - 18:59:52
پارچه‌ای که گازهای دودکش را به بی‌کربنات تبدیل می‌کند

پایگاه خبری- تحلیلی ایربان- یک فیلتر پارچه‌ای جدید قادر است گازهای کربن دی اکسید منتشر شده از دودکش‌ها را حتی پس از چندین بار شستشو به شکل موثر به بی‌کربنات که ماده اصلی سازنده جوش شیرین است، تبدیل کند.

پارچه‌ای که گازهای دودکش را به بی‌کربنات تبدیل می‌کند

 به نقل از نیو اطلس، دانشمندان روش جدید و جالبی را برای حذف کربن دی اکسید(CO۲) خروجی از دودکش‌ها ابداع کرده‌اند که می‌تواند یک ماده قابل استفاده مجدد ایجاد کند. این اختراع در واقع ورقه‌ای از پنبه تصفیه شده است که گاز CO۲ را به بی‌کربنات تبدیل می‌کند.

نسخه جدید فیلتر گاز دودکش توسط محققان دانشگاه ایالتی "نورث کارولینا" ابداع شده است که با غوطه‌ور کردن یک ورقه پنبه‌ای دو لایه در محلول مایع حاوی ماده‌ای مشتق شده از سخت‌پوستان به نام "کیتوزان" کار می‌کند.

کیتوزان به عنوان یک چسب عمل می‌کند و به آنزیمی طبیعی به نام "کربنیک آنهیدراز" اجازه می‌دهد که به عنوان یک پوشش به آن اضافه شود. این آنزیم واکنشی را تسریع می‌کند که در آن CO۲ و آب با یکدیگر ترکیب می‌شوند و بی‌کربنات تشکیل می‌دهند که ماده اصلی جوش شیرین است.

سپس فیلتر تکمیل شده به شکل یک مارپیچ پیچ خورده و سپس داخل یک لوله پر می‌شود. پس از آن یک مخلوط هوا از کربن دی اکسید و نیتروژن(شبیه به گازهای انتشاری از یک دودکش) به همراه یک محلول مبتنی بر آب از آن لوله عبور داده شد که مقدار زیادی از گاز CO۲ در واکنش با آب و کربنیک آنهیدراز، به بی‌کربنات مایع تبدیل شد که از فیلتر پایین می‌ریزد و از لوله خارج می‌شود.

هنگامی که هوا با سرعت چهار لیتر در دقیقه از لوله پمپ شد، ۵۲.۳ درصد از CO۲ موجود در آن با استفاده از یک ورقه از این فیلتر جمع‌آوری شد و وقتی دو ورق روی هم چیده و به هم پیچانده شد، این رقم به ۸۱.۷ درصد رسید که حتی پس از پنج بار شستن و خشک شدن، این ماده هنوز عملکرد بسیار خوب خود را حفظ کرد.

با این حال، دانشمندان هنوز باید تعیین کنند که یک نسخه کوچک شده از این فناوری تا چه اندازه در یک دودکش واقعی که نرخ انتشار گاز آن می‌تواند از ۱۰ میلیون لیتر در دقیقه فراتر رود، کار می‌کند.

این مطالعه که توسط "جیالونگ شن" محقق فوق دکتری از دانشگاه "نورث کارولینا" رهبری می‌شود، به تازگی در مجله ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شده است.

انتهای پیام

 

 


کد خبر : 809827150301
نظر خود را ارسال نمائید

نام :
آدرس ایمیل :
نظر * :
كد امنیتی : *
 
اگر تصویر ناخواناست را کلیک کنید (اینجا)