Please Wait |
پایگاه خبری- تحلیلی ایربان- در چند سطر پیش رو کتاب دوازدهم مجموعه «دانش زیباسازی شهری» با عنوان «انرژی های پاک» معرفی می گردد. کتاب «انرژی های پاک» توسط گروه علمی متشکل از محمد رضا حنیفی، کاوه احمدیان، سید جواد موسوی و سید حمید رضا موسوی پور و شرکت «مشاور نور گستر» نوشته شده است و نشر هنر معماری قرن در سال 1391 آنرا در 63 صفحه به چاپ رسانده است. طرح جلد فواد علیجانی با تصویر و نمای نزدیک تنه درختان است.
تیم نویسنده این اثر از حوزه های برق قدرت، طراحی صنعتی و شهرسازی است که با تمرکز بر منابع طبیعی و انرژی های پاک و موارد فنی در استفاده این منابع برای انرژی مصرفی شهری در «شهرسازی» است.
کتاب «انرژی های پاک» شامل مقدمه و دو بخش «انرژی خورشیدی» و «انرژی باد» است. که در مقدمه به رشد و توسعه روز افزون کشور ها و بالا رفتن تقاضای انرژی اشاره شده ودر کنار آن مسائلی همچون منابع انرژی تجدید پذیر،انتقال انرژی، بازدهی بیشتر با کاهش آلودگی و تسریع و سهولت مصرف انرژی موجب گشته تا تقاضا و مصرف انرژی های پاک مورد توجه و اهمیت واقع شوند.
بخش اول کتاب با تیتر «انرژی خورشیدی» به معرفی و تعریف خورشید به عنوان منبعی تمام نشدنی، مکفی ومهم پرداخته ونکات زیر را مورد بررسی و شرح قرار می دهد:
بخش دوم کتاب نیز به معرفی و تعریف «انرژی باد» به عنوان منبعی تمام نشدنی و دیرینه آدمی پرداخته ونکات زیر را مورد بررسی و شرح قرار می دهد:
«انواع توربین های بادی» به دو دسته توربین با محور افقی و عمودی تقسیم می شود.
«اجزای توربین بادی»از جمله بادسنج، پره ها، ترمز و... ذکر می گردد.
«شناسایی مناطق بادخیز» برای بهترین مکان نصب دستگاه بادی توضیح داده می شود.
«عملکرد توربین بادی» مورد تشریح قرار می گیرد.
در بخش «جمع بندی» دلیل رو آوردن به انرژی پاک را گرم شدن زمین در اثر استفاده سوخت های فسیلی، تجدید ناپذیربودن آنها گفته شده و به هزینهای کم و عدم استخراج انرژی های پاک و تجدید پذیر بودن آنها اشاره می شود. در ادامه آلودگی صوتی و منظر توربین های بادی یادآوری و استفاده آن در 300 متری منازل توصیه می گردد.
در مجموع کتاب به طور خلاصه و کوتاه گزارشی از یک پروژه مطالعاتی درمورد انرژی های پاک را بیان می کند که در سال 1289 صورت گرفته است.